Local Loudness


Zes Nederlandse metalbands treden zaterdag 15 april 2017 vanaf 18.00 uur op in Westlands Popcentrum Nederland 3 in Wateringen tijdens de eerste editie van het metalfestival 🎸Local Loudness. Naast Graceless uit de regio, wordt de line-up versterkt met klinkende namen als Persistense, Splinterbomb, Paper Doll Decay, Black Rabbit en Sepiroth.

Het Festival

Local Loudness is tot stand gekomen middels een samenwerking van Metaltraxx (onderdeel van WPC NL3) en The Hague Heavy Metal Alliance (THHMA), die de krachten bundelen met studenten van de Herman Brood Academie om een sterk evenement te organiseren.

Naast samenwerking staat aandacht voor de 'underground' centraal, waarbij jonge groepen het podium delen met zeer ervaren muzikanten. Zo zijn sommigen van hen naast deze bands actief in gewaardeerde, internationaal toerende acts als Soulburn en Legion of the Damned. De bands in deze gevarieerde line-up brengen muziek in de stijlen thrash- en death-metal en varianten daarvan.

De Bands

• Graceless is een vierkoppige old-skool death metal band. De band vindt zijn oorsprong in juni 2016 in Leiden. Zij zijn geΓ―nspireerd door bands als Bolt Thrower, Autopsy, Death, Asphyx, Obituary, Paradise Lost, Carcass, Sepiternal Deathreign, Impetigo, Coffins, Entombed, Carnage, Ramones, Discharge, Sodom en nog veel meer!

• Persistense is een combinatie van de woorden 'to persist' en 'intense'. Het genre wat hier de basis vormt, is van het trash death genre maar er komende veel verschillende elementen in de muziek terug wat zorgt voor veel variatie. Een voorbeeld van een element is het gebruik van klassieke stijlen.

• Splinterbomb zijn vier liefhebbers die metal als de ultieme muziek ervaren en besloten een pot herrie te gaan maken zonder bullshit, muziek wat goed in elkaar zit en barst van de energie!

• Paper Doll Decay begon als een project tegen het einde van het jaar 2008 begon voor Janneke de Rooy en Caspar Koster. Samen lukt het niet om het werk van een hele band neer te zetten. Bassist Jarno Hol en drummer Robin Boogaard werden erbij gehaald. Robin Boogaard stopte er twee jaar later mee en al snel kwam er een vervanger: Rob Koene. Maar in 2016 kwam Robin Boogaard toch weer terug en hij verving Rob Koene weer.

• Black Rabbit zijn vier muzikanten die elkaar gevonden hebben door hun passie voor extreme muziek en samen deze band begonnen zijn. Een powerhouse van een band met zware, deathened thrash muziek.

• Sepiroth is een old-school/brutal death metal band uit Sliedrecht. De band is opgericht door Damien en Chris in 2003 toen zij net tieners waren. In het gehorig schuurtje in Damien’s achtertuin ontstond de eerste demo met de titel: 'Carnage of the Souls'. Deze demo met vier liedjes werd in 2003 uitgebracht en was al in een paar maanden uitverkocht.

Peter Hoogstrate


Dit is een bijdrage van: Peter Hoogstrate
De domeinnaam  hagenaers.nl  is te koop
tegen elk aannemelijk bod