Writers Unlimited Winternachten 2017


Wil je voordrachten, lezingen en debatten bijwonen, films kijken of dansen? Of wil je door internationale schrijvers, dichters, denkers of journalisten aan het denken worden gezet? Dan kan je van 19 tot en met 22 januari 2017 bij Het Theater Aan Het Spui en het Filmhuis Den Haag terecht. Daar wordt de 22e editie van het 📝Writers Unlimited Winternachten Festival gehouden onder het motto: 'Is dit het echte leven?'.

Vrijheid van meningsuiting

De opener op 19 januari gaat over de vrijheid van meningsuiting. Oxfam Novib organiseert een Engelstalig programma, dat uit een "Free The Word"-speech en een prijsuitreiking voor de vurigste voorvechters van de vrijheid van meningsuiting bestaat. Ook wordt er gedebatteerd over wat je moet doen en laten bij het schrijven over gevoelige onder­werpen.

Writers Unlimited Nights

Op vrijdagavond 20 januari en zaterdagavond 21 januari kan je je van acht uur 's avonds tot één uur 's nachts te buiten gaan in literaire optredens, film, poëzie. muziek en dans. Het programma kan je op de festivalwebsite terugvinden.

Verhalen vertellen

Op zaterdagmiddag 21 januari kan je luisteren naar verhalen uit andere culturen of je kunt jouw eigen grensverleggende verhalen vertellen. Tevens is er een lezing over het verband tussen de Bijbel en de economie. Tenslotte kan je live deelnemen aan de boekbespreking over de wereldwijde bestseller van Maria Dermoût: De Tienduizend Dingen.

Schrijversfeest

Op zondag 22 januari is er van tien tot twaalf uur 's ochtends een live-uitzending van het VPRO radio­programma OVT met een aantal op het festival aanwezige Nederlandse auteurs. Van twee uur tot half vijf 's middags wordt het festival afgesloten met het Schrijversfeest, waar de Haagse Jan Campert-literatuurprijzen worden uitgereikt.

Dit veelzijdige festival biedt je weer leuke feesten en stof tot nadenken. Maak het mee en laat je inspireren!

André Mous


Dit is een bijdrage van: André Mous
De domeinnaam  hagenaers.nl  is te koop
tegen elk aannemelijk bod