Nieuwjaarsduik Scheveningen 2017


Wil je zondag 1 januari 2017 op een frisse manier beginnen? Dan is de 🌊Nieuwjaarsduik op het Scheveningse Strand iets voor jou! Ter hoogte van het Kurhaus kan je als een held het ijskoude water in duiken.

Duikbewijs

Om mee te kunnen doen als sportieve held heb je een duikbewijs nodig. Dit duikbewijs is alleen ter plekke op Nieuwjaarsdag vanaf 10.30 uur te koop. De prijs bedraagt drie euro en het maximale aantal duikbewijzen is tienduizend. Wees er op tijd bij, want op is op!

Warming-up

Heb je een duikbewijs verkregen, kleed je dan zo warm mogelijk aan in de daarvoor bestemde grote tenten. Meld je daarna om 11.45 uur aan bij de warming-up. Een goede doorbloeding is immers belangrijk om onderkoeling te voorkomen.

Toeschouwers

Heb je geen duikbewijs kunnen bemachtigen, kan je voor drie euro een bezoekerskaart kopen. Gewoon om de Nieuwjaarsduik te bekijken of om als verzorger op te treden voor de duikers als ze klaar zijn met hun duik.

Geschiedenis

In het jaar 1965 is de Hollandse traditie van de Nieuwjaarsduik ontstaan. Dit gebeurde op initiatief van Jan van Scheijndel, een zwemmer van de plaatselijke zwemclub Residentie. In het begin deden er nog maar zeven deelnemers mee. Heden zijn er dus tienduizend deelnemers. Van elke verkochte toeschouwers­kaart of duikkaart gaat er ieder jaar één euro naar een goed doel.

Landelijke bekendheid

De Scheveningse Nieuw­jaars­duik heeft landelijke bekendheid gekregen door de sponsoring van een Nederlandse soep­fabrikant. De sponsor geeft de deelnemende zwemmers na afloop een kopje erwtensoep om weer op krachten te komen. Iedere duiker krijgt ook een 'goodybag' ter herinnering aan hun dappere prestatie mee.

De Nieuwjaarsduik biedt vele mogelijkheden om het jaar gezond, gezellig en met goede voornemens te beginnen. Kom erbij en begin het nieuwe jaar met een duik in zee!

AndrΓ© Mous


Dit is een bijdrage van: AndrΓ© Mous
Aftermovie 2017De domeinnaam  hagenaers.nl  is te koop
tegen elk aannemelijk bod