CaDance Festival 2017


Het Haagse productiehuis en theater Korzo organiseert alweer de 18e editie van 🎭CaDance: hét première­festival voor de hedendaagse dans in Nederland. Van vrijdag 27 januari tot en met zondag 12 februari 2017 kan je weer volop genieten van de nieuwste creaties in de Nederlandse dans.

Het openingsprogramma

CaDance opent op 27 januari met premières van twee prijswinnende toptalenten die met ondersteuning van Korzo een succesvolle start hebben gemaakt als choreograaf. Amos Ben-Tal creëert met zijn collec­tief ‘OFFprojects’ levendige theater­events. Voor ‘Howl’ werken ze samen met ‘Spinvis’ en presenteren een talkshow, dansvoorstelling en concert in één. Ze sleepten met een preview van 'Howl' de Dioraphte Dansprijs 2016 in de wacht tijdens de Nederlandse Dansdagen.

Toptalent

Met een divers programma van bewezen, geprezen en aanstormend talent is CaDance het enige in zijn soort dat nieuwe werken uit Nederland centraal stelt en op grote schaal investeert in toptalent.

Tijdens CaDance kan het publiek genieten van de nieuwste creaties van toonaangevende groepen als ICK, Nederlands Dans Theater, MAAS en makers als Stephen Shropshire. Zij blijven ondanks hun verworven status zoeken naar nieuwe uitdagingen en mogelijkheden van het lichaam.

Extra festivalactiviteiten

Naast alle voorstellingen worden er tijdens het festival ook zogenaamde Talk & Shows georganiseerd, ont­moetingen met makers, inleidingen en nagesprekken, demonstraties en verschillende feestjes. CaDance organiseert ook diverse workshops: choreografen uit het festival leren jou elementen uit hun voorstelling. Bij het randprogramma horen ook diverse arrangementen die het dansfestival nog meer bijzonder maken. Wees er wel snel bij, want de arrangementen raken meestal snel uitverkocht!

Veel CaDance toegewenst!

Peter Hoogstrate


Dit is een bijdrage van: Peter Hoogstrate
De domeinnaam  hagenaers.nl  is te koop
tegen elk aannemelijk bod