Grauzone Festival 2017


Het multidisciplinaire Grauzone Festival verhuist - na drie succesvolle jaren in de Amsterdamse Melkweg - voor de komende editie naar het Haagse Paard van Troje. Op zaterdag 11 februari 2017 vindt Grauzone plaats in alle zalen van het Paard van Troje. Het programma staat volledig in het teken van de underground cultuur van de jaren 60 tot heden.

Historie

De afgelopen jaren heeft Grauzone zich bewezen als een vernieuwend festival door gevestigde namen zoals Echo and the Bunnymen, The Fall, The Damned en Mick Harvey te verbinden met opkomende jonge acts als Cold Cave, Iceage, TR/ST, The Wytches en Helena Hauff die de do-it-yourself mentaliteit en muzikale compromis­loosheid van toen naar de eenentwintigste eeuw vertalen. Grauzone presenteerde bovendien een filmprogramma, een symposium en een eigen tentoonstelling GRAUKUNST, met kunstwerken van onder andere Tracy Emin, Alan Vega en Richard Kern.

Grauzone Den Haag

Het eerste 🎶Grauzone Festival in Den Haag presenteert een nog breder programma dat verder gaat dan dat van de voorgaande edities. Begonnen als een new wave/post-punk festival, is Grauzone inmiddels uitgegroeid tot een festival waar nu ook ruimte is voor andere, gerelateerde muziek­stromingen zoals 60’s psych en jaren ‘70 krautrock. Ook nu staan er niet alleen weer grote internationale artiesten en spannende nieuwe acts uit binnen- en buitenland gepland, maar tevens film en beeldende kunst.

PROGRAMMA 2017

MARTIN REV PERFORMS SUICIDE
JEHNNY BETH
CHAMELEONS VOX
CHROME
ANNA VON HAUSSWOLFF
LYDIA LUNCH – SPOKEN WORD
KING DUDE
AGENT SIDE GRINDER
FRED & TOODY (DEAD MOON)
THE UNDERGROUND YOUTH
WHISPERING SONS
ZANIAS
YOKOCOLA
ELEKTROVOLT

Movie:

Walking In The Opposite Direction

Peter Hoogstrate


Dit is een bijdrage van: Peter Hoogstrate
De domeinnaam  hagenaers.nl  is te koop
tegen elk aannemelijk bod