Vreugdevuur(werk) Scheveningen 2016 - 2017


Jaarlijks van 26 tot en met 31 december vindt er op het strand van Scheveningen de opbouw plaats van het 🔥Vreugdevuur Scheveningen.

Traditie

De Scheveningse traditie is om het hoogste vreugdevuur van Nederland te organiseren. Het vreugdevuur wordt op oudejaarsavond rond middernacht aangestoken met daarbij een vuurwerkshow en is zoals altijd gratis te bezoeken. Vanaf de boulevard van Scheveningen heb je een goed uitzicht op dit gigantische vreugdevuur. Dus ga het nieuwe jaar in met een vreugdevuur en een vuurwerkshow.

Kerstbomenjacht

Ieder jaar strijden de twee Scheveningse wijken Scheveningen-Dorp (Noorderstrand) en Duindorp (Zuiderstrand) om de titel het ‘Hoogste Vuur’ van Nederland met oud en nieuw. Dit is een jarenlange traditie van generatie op generatie die de gemoederen flink bezig houdt in zowel Scheveningen-Dorp als Duindorp, maar ook in de rest van Nederland. Waar vroeger nog werd gevochten in de wijken om de meeste kerstbomen, pallets en alles wat maar branden kon blijven vecht­partijen de laatste jaren gelukkig uit.

"Oorlog" in de jaren '70 en '80

Het kan enige seconden — na de reclame — duren voordat de video met afspelen begint!

Saamhorigheid

Aan het vreugdevuur helpen vele Scheveningers mee, van jong tot oud. Is het niet voor de strijd dan wel voor de gezelligheid om elkaar weer allemaal te zien. Het vreugdevuur is voor vele Scheveningers een net zo belangrijke traditie als Vlaggetjesdag en voor sommige wel de belangrijkste periode van het jaar.

Vuurwerkshow

Dream Fireworks zal ook dit jaar het nieuwjaarsvuur op een spectaculaire manier ontsteken en zal daarnaast ook specialisten uit Spanje over laten komen om de grootste vuurwerkshow op Scheveningen te verzorgen. Ook zullen er dit jaar diverse artiesten en dj's hun opwachting maken tijdens de opbouw van het vreugdevuur en op oudejaarsavond om het feest compleet te maken op het strand van Scheveningen. Dus ga dit jaar eens op Scheveningen knallend en proostend het nieuwe jaar in!

Peter Hoogstrate


Dit is een bijdrage van: Peter Hoogstrate
De domeinnaam  hagenaers.nl  is te koop
tegen elk aannemelijk bod