Trash Masters 2016


Op 10 december 2016 vindt van 13.00 tot 16.00 uur op het Scheveningse strand een uniek evenement plaats. Ben je begaan met het milieu en hou je van opruimen? Of wil je met je familie, vrienden of collega's een gezond dagje uit en trekt het spel- en wedstrijdelement je aan? Stuur een groepsnaam, groepsfoto en je motivatie in en schrijf je in voor de Trash Masters 2016, de enige afvalrace ter wereld. Jij bent de piraat/schatzoeker en de stukken zwerfafval zijn de op te ruimen schatten (TrashUres). Er zijn drie opruimafstanden mogelijk: De TrashUre Kids (1 kilometer), de TrashUre Family (2,5 kilometer) en de TrashUre Masters (5 kilometer). Wie het eerst bij de finish is met de meeste 'TrashUres' mag zich Trash Master 2016 noemen.

Ontstaan

In feite zijn er geen verliezers bij de Trash Masters. Elke deelnemer is een held, die mee helpt aan het schoner maken van het strand. Zo is het idee van de 🚮Trash Masters en alle aanverwante evenementen ook ontstaan. De oprichter van TrashUre Hunt zocht een jaar of drie geleden 2,5 uur naar zwerfafval. In die tijd had hij een stukje strand van 100 meter onderzocht. Met het door hem gevonden zwerfafval heeft hij een piratenschip gebouwd. Kinderen gingen er meteen mee spelen en hielpen daarna spelenderwijs met het opruimen van het schip.

Er is meer

De Trash Masters is een op zichzelf staand evenement. Het is echter niet de enige activiteit. Er worden ook kinderfeestjes, bedrijfsuitjes, festivals en workshops georganiseerd. Tijdens deze activiteiten ontstaat synergie tussen duurzaamheid en kunst, saamhorigheid en samenwerking. Plezier, ontspanning en passie gaan hand in hand met het verbeteren van zowel het individu als de samenleving.

Doel

Het is een vorm van spelenderwijs en aanstekelijk opruimen door zowel kinderen als volwassenen. Het doel van de ludieke opruimacties is dat mensen ook na deelname van een evenement door hebben dat zij zelf altijd en overal het verschil kunnen maken. Dat kan door het afval meteen in afvalbakken te gooien of door hergebruik van afval.

Beach Summer Challenge

Één van de andere evenementen dit jaar was de Scheveningen 'Beach Summer Challenge'. Deze duurde van 21 juni tot 23 september 2016. Ruim zeshonderd mensen deden mee en haalden meer dan 4.700 kilo afval op. Na de 'Challenge' hebben de organisatoren aan de Strandweg 155 het 'TrashUre Hunt'-museum opgericht. Met dank aan een sympathiserende winkeleigenaar, waarvan ze het leegstaande pand mochten betrekken.

Museum

Het pand is nu het eerste afvalmuseum van Nederland geworden, dat 300 vierkante meter beslaat en op afspraak is geopend. Buiten het feit dat de meest bijzondere, rare en schokkende vondsten staan uitgestald, kan je er ook kunstwerken zien en maken. Er wordt een groot wandkleed gemaakt van gevonden touw en net door iedereen die het gevonden heeft. Tevens kun je muziek maken met het afval in de muziekmuur. Het museum laat je verrassende manieren zien hoe je afval kunt hergebruiken.

Veegbedrijf

Nu worden alle evenementen — dus ook de Trash Masters — alleen nog in Scheveningen/Den Haag gehouden. Het doel is om deze activiteiten in steeds meer steden te ontplooien. In Scheveningen maakt het alvast een groot verschil. In samenwerking met het veegbedrijf van de Gemeente Den Haag heeft 'TrashUre Hunt' er voor gezorgd, dat Scheveningen weer een van de schoonste stranden van Nederland heeft.

Wil je naar een gezellig en gezond evenement waar een spel- en wedstrijdelement in zit? Schrijf je dan nog snel in voor de Trash Masters 2016 en doe met je familie, vrienden of collega’s mee op 10 december 2016 in Scheveningen!

AndrΓ© Mous


Dit is een bijdrage van: AndrΓ© Mous
De domeinnaam  hagenaers.nl  is te koop
tegen elk aannemelijk bod