Parkpop 2016


Op zondag 26 juni 2016 vindt het jaarlijkse Parkpop plaats. Het gratis toe­gankelijke popfestival vindt plaats op de speelweiden van het Zuiderpark in Den Haag. Wilde je altijd al een popfestival bezoeken en heb je er alleen over gepraat of gedacht? Of wil je gewoon eens proberen om zo’n festival te bezoeken om die ervaring eens mee te maken? Dan is Parkpop geknipt voor jou! De entree is natuurlijk helemaal gratis, dus het kost je niets om je mee te laten slepen in de gezellige sfeer van het festival. Weer of geen weer, je kunt heerlijk dansen, swingen en genieten van de muziek in het grote Zuiderpark. Je hebt daar niet eens meer het gevoel, dat je eigenlijk in het midden van Den Haag bent! Kijk ook eens op de website van Parkpop voor meer informatie.

Internationale uitstraling
Sinds het ontstaan in 1981 is het festival uitgegroeid van een Haags evenement met een enkel podium tot een groots festival met internationale uitstraling. Veel nationaal, inter-nationaal en regionaal bekende festivalacts hebben al een optreden op Parkpop gehad. Ook houdt de organisatie het muziekaanbod zo breed mogelijk, dus zijn er altijd optredens die je leuk zal vinden.

Deze moet je zeker zien!
Aanraders voor dit jaar zijn:

Dr. Meraki is de beste van de zeventig bands die meededen in 'The Road to Parkpop' en bestaan uit:
Pim de Roij (drums), Milan Boone (zang/gitaar), Huy Le (bas) Tommy van Leuken (toetsen). Zij spelen een unieke mix van Jazz, Soul, Funk en Fusion en zullen hun slogan 'Jonge Jazzcats zonder grenzen' zonder meer alle eer aandoen.

De Kraaien is een Haagse rapband met eigenwijze songteksten en spectaculaire podiumacts. Tevens ontvingen zij in 2013 een gouden plaat voor de hit 'Ik vind je lekker'.

Typhoon is geboren op 6 augustus 1984 en is een rapper/zanger van Surinaamse afkomst die heel zijn ziel en zaligheid in zijn songteksten legt. In 2015 heeft hij de titelsong van 'Serious Request' vertolkt en zelfs twee Edisons gewonnen.

The Magic Mumble Jumble is een groep gebouwd rond frontman Paul Istance, die Folkmuziek maken. Het is volledig spontane muziek door een steeds groeiende groep mensen. Elk optreden van hen is weer anders. Puur entertainment!

Reverend Peyton’s Big Damn Band is een trio bestaande uit Josh 'The Reverend' Peyton (gitaar/zang), Breezy Peyton (wasbord/zang) en Max Senteney (drums). Ze spelen Country/Blues Rock. Let behalve de schitterende muziek absoluut ook op de verschillende gitaren die zullen worden gebruikt!

Marky Ramone's Blitzkrieg is een band gebouwd rond de drummer Mark Bell van de legendarische punkband 'The Ramones'. Tijdens Parkpop zullen zij veel van de oude krakers van deze groep ten gehore brengen vanwege het feit dat 'The Ramones' dit jaar veertig jaar zouden hebben bestaan. Pure nostalgie dus!

Jett Rebel is geboren als Jelte Steven Tuinstra in 1991 in Den Haag. Hij is zanger en speelt als multi- instrumentalist meerdere instru­menten en muziekgenres. Hij speelde al verschillende zalen geheel plat en won in 2015 de '3FM Award' voor beste nieuwkomer. Een regelrechte Haagse topper dus!

Billy Ocean is een al oude bekende. Deze Engelse Rhythm & Blues zanger heeft vele tophits uit de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw op zijn repertoire staan. Billy is inmiddels 66 jaar jong en de shows zijn nog steeds zo wervelend als vroeger! Haal je hart nog eens op met 'Get Out Of My Dreams', 'Get In To Your Car', of 'When The Going Gets Tough, The Tough Gets Going' en waan je voor even weer terug in die tijd.

Spetterend festival
Dit wordt een spetterend festival dat naar heel veel meer smaakt en waar het 's avonds na afloop weer massaal zal klinken: 'Was het morgen maar weer de laatste zondag van juni!'

Peter Hoogstrate


Dit is een bijdrage van: AndrΓ© Mous
De domeinnaam  hagenaers.nl  is te koop
tegen elk aannemelijk bod