Bruce Springsteen: The River Tour 2016


Dinsdag 14 juni 2016 is het eindelijk zo ver. Bruce Springsteen & The E Street Band geven een openlucht­-concert op het Malieveld, dat geheel is uitverkocht.

The Boss
Bruce Frederick Joseph Springsteen (geboren 23 september 1949) is een Amerikaans muzikant, zanger, songwriter en humanist. Hij is vooral bekend voor zijn werk met de 'E Street Band'. De bijnaam van Bruce Springsteen is 'The Boss'. Zijn muziek is algemeen bekend voor zijn vaak poëtische teksten, over het leven van de werkende klasse en soms zijn politieke gevoelens. Tevens is hij bekend om zijn kenmerkende stem en zijn lange en energieke optredens, die meestal meer dan drie uur in beslag nemen.

Prijzen
Springsteens opnames zijn zowel commercieel toegankelijke rockalbums evenals zijn meer somber georiënteerde folk-werken. Hij heeft ruim 64 miljoen albums in de Verenigde Staten en meer dan 120 miljoen albums wereldwijd verkocht. Dat maakt hem één van de bestverkopende artiesten aller tijden in de wereld. Tevens heeft hij ook talrijke onderscheidingen voor zijn werk ontvangen, waaronder 20 Grammy Awards, twee Golden Globes en zelfs een Academy Award.

River Tour 2016
Springsteens River Tour 2016 staat in het teken van zijn vijfde studioalbum 'The River', uitgebracht op 17 oktober 1980 bij Columbia Records. Springsteens enige dubbelalbum tot nu toe.

De oorsprong van het album 'The River' grijpt terug naar eerdere delen van zijn muziek­carrière. De nummers 'Independence Day', 'Point Blank', 'The Ties That Bind', 'Ramrod' en 'Sherry Darling' zijn de niet gebruikte nummers van zijn vorige album, 'Darkness on the Edge of Town'.

Het nummer 'The River' schreef Bruce Springsteen voor zijn zwager en zuster. Zijn zwager was in de jaren 70 van de vorige eeuw werkzaam in de bouw en verloor zijn baan. Zijn zwager en zijn zus hadden het toen heel zwaar en moesten de eindjes aan elkaar knopen om te overleven, net zoals zoveel mensen vandaag de dag dat in de Verenigde Staten moeten doen.

Wat wordt de setlist?
Wat de 'setlist' van de show op het Malieveld precies zal zijn, blijft natuurlijk gissen. In lijn met andere optredens tijdens deze tour zal het 'River'-album integraal worden gespeeld, naast enkele andere klassiekers. In totaal komen zo’n 20 tot 30 nummers aan bod en duurt het hoofdprogramma ongeveer drie uur.

Afgaande op de meest recente optredens tijdens de River Tour 2016 in Europa, spelen Bruce Springsteen & The E Street Band naar verwachting onder andere de volgende nummers:
'Meet Me in the City', 'The Ties That Bind', 'Sherry Darling', 'Hungry Heart', 'Out in the Street', 'You Can Look (But You Better not Touch)', 'The River', 'Johnny 99', 'No Surrender', 'The Promised Land', 'Badlands', 'Waitin' on a Sunny Day', 'Because the Night', 'The Rising', 'Thunder Road', 'Born to Run', 'Dancing in the Dark', 'Tenth Avenue Freeze-Out', 'Shout', 'Bobby Jean', 'This Hard Land'.

Peter Hoogstrate


Dit is een bijdrage van: Peter Hoogstrate
Volgende
« Vorige
De domeinnaam  hagenaers.nl  is te koop
tegen elk aannemelijk bod