De Parade 2016

     Beeld: Erik van 't Hof (Den Haag 2015)

Op de Parade spelen meer dan 100 theater-, dans- , mime- en muziek­voorstellingen in tenten die voor het merendeel speciaal voor het festival zijn gemaakt. De Parade start de tournee in Rotterdam en reist met alle tenten en restaurants via Den Haag door naar Utrecht en ze sluiten traditiegetrouw af in Amsterdam. Naast de avondvoorstellingen is er iedere dag een uitgebreide KinderParade met theater­voor­stellingen, muziekoptredens en workshops. De Parade strijkt dit jaar in Den Haag neer van 8 tot en met 17 juli 2016 in het Westbroekpark.

Op het Parade-terrein bevinden zich meerdere restaurants met een gevarieerde kaart, zowel op culinair als op financieel gebied. Onder eten en drinken op hun website vind je ook meer informatie over de verschillende restaurants.

De Parade is een buitenfestival dat plaatsvindt in stadsparken. Het programma wordt gepresenteerd in authentieke theatertenten die meestal alleen via een trap toe­gankelijk zijn. De medewerkers ter plekke zijn je echter graag behulpzaam om je de tenten in of uit te helpen als dat nodig is. Op de Parade bevindt zich een ook rolstoeltoilet, dus aan iedereen is gedacht!

Tijdens de Parade zijn er tientallen theatervoorstellingen, waaronder Jules Deelder & Bas van Lier, Paul Haenen, Firma Janssen, Fresku, Tessa de Swart en nog heel veel andere geweldige voorstellingen. Te veel om ze zelfs allemaal op te noemen!

Kleine hapjes, uitgebreide diners, frisse cocktails, bijzondere siropen, er is voor ieder wat wils. De keukens serveren tot laat in de avond of tot het op is. Alle keukens werken met bio-industrie vrije producten en er worden minimumeisen gesteld aan de aanwezige restaurants. Zo moet alle vis voldoen aan de norm en is er uitsluitend vlees en gevogelte van binnen Europa te vinden op het festivalterrein. De Parade produceert zelf zo min mogelijk afval door gebruik te maken van porseleinen serviesgoed, borden, bestek en herbruikbare glazen. Ze schenken uitsluitend kraanwater met en zonder bruis, in plaats van bronwater. De biologische huiswijn zit in recyclebare PET-flessen. Dit jaar schenken ze ook een nieuwe biologische huiswijn, TreeBorn Wine. Met de verkoop van deze wijn ondersteunen ze WeForest.

Natuurlijk kun je op de Parade ook lekker eten zonder poespas. La Cantine is het à la carte restaurant met zomerse gerechten en dagelijks wisselende specialiteiten. Haute Friture is de hele dag geopend en serveert eigen gemaakte kroketten, burgers, snacks, zuurdesembrood van Menno en vleeswaren van Brandt & Levie. Ze werken voornamelijk met biologische of tenminste op duurzame wijze geproduceerde ingrediënten en bedienen je graag op hun terras.

Het zilte snoepgoed van de Zeeuwse wateren is wat Zijpe Stijl je brengt. Met een ver- scheidenheid aan schelpen, schaaldieren en verse vis is dit nomadische restaurant de thuishaven van mooie gerechten in puurheid. Dus slurp die oester, splijt die mossel en hap dat visje. Verwacht heerlijke biologische en wilde visproducten die verser dan vers voor je zijn bereid.

Pimento staat voor Mexicaans en pittig. De taco- en burritobar serveert naar meer smakende lekkere hapjes. En wat dacht je van de specialiteit? Onvergetelijke kip, kogelbiefstuk, blauwe bonen, stoof­vlees en maïs, gewikkeld in tortilla’s.

Soul Food heeft wisselende dag­schotels uit de wereldkeuken. Elk gerecht heeft een vegetarische variant en eentje met sambal. Van hete kip met rijst en van roti tot noedels met rundvlees en groenten. Je hoort de verse ingrediënten je 'toezingen'!


Peter Hoogstrate


Dit is een bijdrage van: Peter Hoogstrate
De domeinnaam  hagenaers.nl  is te koop
tegen elk aannemelijk bod