Movies that Matter Festival 2018


Het Movies that Matter Festival — van vrijdag 23 tot en met zaterdag 31 maart 2018 — in Den Haag is hΓ©t internationale film- en debatfestival van Nederland. Het festival presenteert jaarlijks in Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui een gevarieerd programma van zo'n zeventig speelfilms en documentaires rond mensenrechten. Veel films zijn voor het eerst, en ook alleen op dit festival, in Nederland te zien. De meeste films zijn Engels gesproken of Engels ondertiteld.

Mensenrechten

Movies that Matter wil ogen openen voor mensenrechten. Dit gebeurt met een mix van films uit alle windstreken, met fictie en documentaire, over de schending van privacy naast de deur en de strijd voor mensenrechten aan de andere kant van de wereld. Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui bieden tien dagen lang een podium aan zo'n zeventig speelfilms en documentaires, dagelijkse talkshows, muziekoptredens en exposities.

Verdiepingsprogramma's

Movies that Matter Festival onderscheidt zich door bij de meeste filmvertoningen uitgebreide verdiepingsprogramma's te presenteren. In debatten, Q&A-sessies, workshops, talkshows, seminars en masterclasses met gasten uit binnen- en buitenland kan het publiek met de festivalgasten in gesprek gaan. Ook bieden deze programma's het festivalpubliek informatie over bijvoorbeeld de achtergrond van de film en de keuzes die zijn gemaakt bij het maken ervan. De dwarsverbanden met onder andere theater, politiek, wetenschap en het bedrijfsleven leiden vaak tot verrassende discussies waarbij het publiek voorbij haar eigen grenzen kijkt.

Activiteiten

Tijdens het Movies that Matter Festival vinden dagelijks tal van debatten en talkshows plaats. Er zijn muziekoptredens, exposities en het moves that matter-feest. Het festival is een ontmoetingsplaats waar het publiek in gesprek kan gaan met politici, filmmakers en activisten uit de hele wereld. Den Haag, internationale stad van vrede en recht, is dΓ© uitgelezen plek voor dit festival van de geΓ«ngageerde film.

Peter Hoogstrate


Dit is een bijdrage van: Peter Hoogstrate
De domeinnaam  hagenaers.nl  is te koop
tegen elk aannemelijk bod