GR2018: van crimineel tot kandidaat raadslid


Op 21 maart 2018 zijn de gemeenteraadsverkiezingen.

Bekende Hagenezen verkiesbaar

In Den Haag staan zelfs landelijk bekende Hagnezen op de kieslijst van een partij, zoals Raymond van Barneveld op plaats 36 van Groep de Mos (lijst 7) en Henk Bres op plaats 10 van de PVV (lijst 2).

Gemeenteraadsverkiezingen 2018

Politiek wordt door de Nederlandse bevolking steeds minder geloofwaardig gevonden en nu ook het raadgevend refendum afgeschaft gaat worden is het geloof al helemaal tot een nulpunt gedaald. Toch is het belangrijk dat we wel gaan stemmen en zeker als de politiek je directe leefomgeving bepaalt, zoals dat gebeurt met lokale politiek en de verkiezingen die daarbij horen.

Verklaring Omtrent Gedrag

Een kamerlid of raadslid vertegenwoordigd een deel van de bevolking en dient naar mijn mening tenminste een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te kunnen overleggen voordat hij op een kieslijst van een partij komt te staan.

Henk Bres

Henk Bres is de laatste jaren een veel gezien gezicht op de Nederlandse televisie. Bres heeft een veelzijdig leven achter de rug van seksclubeigenaar, spreekbuis van de harde supportskern van ADO Den Haag, veroordeeld crimineel tot 'knuffelbeer' BN'er.

Henk Bres heeft twee grote liefdes in zijn leven, namelijk zijn vrouw Corretje en zijn jack-russellterriΓ«r Jim. Bij zijn vrouw Corretjes is in mei 2017 kanker geconstateerd. Een geluk bij een ongeluk was dat bij het vaststellen van de kanker een gedeeltelijk foute diagnose werd gesteld. In plaats van een levensverwachting van een paar maanden is deze nu gelukkig nog jaren!

Henk Bres schreef een wekelijkse column in het Haagse weekblad 'De Posthoorn', maar raakte deze kwijt door zijn tweet "*Fucking cancer muslims* klinkt mij beter in de oren" als reactie op een tweet van iemand die schreef: "Fucking muslims".

Kritiek

Als raadslid moet je ook tegen kritiek kunnen, zelfs als deze soms onder de gordel is. Echter, dan kan je bij Henk Bres wel eens aan het verkeerde adres zijn. Bres is zelf wel het een en ander gewend, maar kom niet aan zijn Corretje. Want laat een ding is duidelijk zijn: "Wie aan Corretje komt, is mol!"

Verkiesbaar

Ik vind Henk Bres een markante figuur, maar toch zou hij niet verkiesbaar mogen zijn. Henk Bres is een veroordeeld crimineel die zijn straf welliswaar heeft uitgezeten, maar hij heeft mensen leed en verdriet berokkend. Wellicht ook sommige inwoners van Den Haag. Ik zou het als slachtoffer van Henk Bres zijn misdaden verschrikkelijk vinden als hij zou mogen plaatsnemen in de Haagse gemeenteraad.

Voorspoed

Ik gun Henk Bres en zijn vrouw Corretje alle geluk en gezondheid. Om dit kracht bij te zetten wens ik de kanker bij zijn vrouw Corretje de kanker toe. Nu maar hopen dat Henk Bres het goed leest en begrijpt, anders ben ik straks mol!

Peter Hoogstrate


Dit is een bijdrage van: Peter Hoogstrate
De domeinnaam  hagenaers.nl  is te koop
tegen elk aannemelijk bod