Writers Unlimited: Winternachten 2018


Sinds 1995 organiseert Writers Unlimited jaarlijks in januari in Den Haag het festival Winternachten. Het festival brengt schrijvers, dichters, denkers en wetenschappers uit de hele wereld met elkaar in gesprek over literatuur, kunst, wetenschap en samenleving.

Winternachten 2018

Ruim tachtig schrijvers, dichters en jonge literaire talenten komen uit de hele wereld naar Den Haag: tijdens de vier sfeervolle dagen van het Winternachten internationaal literatuur festival Den Haag vertellen zij vanuit eigen perspectief en verbeelding over de opleving van collectieve idealen en geven ze er duiding aan. De 23e festivaleditie staat dan ook onder de noemer We the People in het teken van het verlangen naar wij-gevoel en sociale bewegingen.

Het festival vindt van donderdag 18 tot en met zondag 21 januari 2018 plaats in Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag. Het volledige programma — alle optredens van schrijvers, dichters, filmmakers en musici — is te vinden op de website van ✒️Writers Unlimited.

Thema

Het thema dit jaar is: het verlangen naar een daadkrachtig wij-gevoel. Shervin Nekuee, programmacoördinator van het festival, zegt over het thema van deze editie: "Winternachten 2018 wordt een literaire, poëtische en muzikale vertelling over het verlangen naar een daadkrachtig wij-gevoel. De schrijvers en dichters spreken zich in woord, tekst of gedicht uit over sociale bewegingen; over hoe het momenteel met de 'vrijheid, gelijkheid en broederschap' van het revolutionaire Europa staat; over hoe de Europeaan omgaat met de wereld om zich heen. Het wordt een zinderend festival met veel voordracht, diepgaande gesprekken, film en muziek. Winternachten festival brengt topschrijvers, topdichters en jong talent bijeen van ver weg en van dichtbij.

Peter Hoogstrate


Dit is een bijdrage van: Peter Hoogstrate
De domeinnaam  hagenaers.nl  is te koop
tegen elk aannemelijk bod