Dag van de Haagse Geschiedenis


Het Haags Gemeentearchief organiseert dit jaar wederom het festival 🏰Dag van de Haagse Geschiedenis. Deze dag is bedoeld om inwoners van Den Haag bekend te maken met de rijke geschiedenis van hun stad. Ruim 30 culturele, historische en museale instellingen doen mee. Het Plein vormt dit jaar het middelpunt waar naast een nostalgische kermis ook veel leuke kinderactiviteiten plaatsvinden. Bezoekers kunnen bij de kramen vanaf 11.00 uur toegangskaarten afhalen voor de diverse activiteiten door de stad heen. De meeste toegangskaarten zijn gratis. Voor enkele activiteiten wordt echter een kleine bijdrage gevraagd. Het festivalterrein is gratis toegankelijk voor jong en oud.

Hoe werkt het?

De Dag van de Haagse Geschiedenis is dit jaar op zaterdag 8 april 2017. Het Plein is festivalterrein en het middelpunt van alle activiteiten. Hier vind je de informatiemarkt. Op deze markt kun je bij verschillende kraampjes tickets halen voor activiteiten. Onder programma vind je alle activiteiten die de deelnemers aan de Dag van de Haagse Geschiedenis organiseren, hoe laat de activiteit begint en of het iets kost. Let op: Als je mee wilt doen moet je altijd eerst een ticket halen op het Plein (tenzij anders vermeld)!

Waarom deze dag?

Al ruim 10 jaar organiseert het Haags Gemeentearchief de Dag van de Haagse Geschiedenis. Het doel van de Dag van de Haagse Geschiedenis is om alle inwoners van de stad bekend te maken met de rijke geschiedenis van Den Haag en hen dit zelf ook te laten ontdekken. Waar liggen de wortels van Den Haag en de Hagenezen? Ook dit jaar werken vele erfgoed- en culturele instellingen en organisaties in Den Haag samen om dit doel te bereiken.

Als het ook nog eens een zonnige dag wordt, dan kan deze Dag van de Haagse Geschiedenis niet meer stuk!

Peter Hoogstrate


Dit is een bijdrage van: Peter Hoogstrate
De domeinnaam  hagenaers.nl  is te koop
tegen elk aannemelijk bod