Februari Festival 2018


Het is de intensie van de organisatie dat het Februari Festival vanaf heden ieder jaar in de derde week van februari plaatsvindt.

Nieuw publiek aanspreken

Het Februari Festival brengt vanaf woensdag 14 tot en met zondag 18 februari 2018 beleving Γ©n verdieping van klassieke muziek door middel van concerten, lezingen en films. Het festival wil een nieuw publiek aanspreken, terwijl ook de liefhebbers van klassieke muziek volop kunnen genieten. Het festival wil tonen hoe vitaal en inspirerend klassieke muziek is. De concerten van het Februari Festival worden gegeven door grote namen en jonge talenten in de klassieke muziek.

Ondertitel

In iedere editie staat een componist of een muziekhistorisch thema centraal. De komende editie is gekozen voor de componisten Fanny & Felix Mendelssohn en Clara & Robert Schumann. Felix en Robert waren goed bevriend, hebben elkaar geΓ―nspireerd, gaven geregeld commentaar op elkaars composities en speelden de eerste uitvoeringen van elkaars werken. Fanny en Clara behoren tot de eerste vrouwelijke componisten van wie een substantieel oeuvre bekend is. Beiden hebben echter als vrouw de nodige hindernissen gekend. Het Februari Festival krijgt dit jaar als ondertitel: 'Mendelssohn - Schumann'.

Presentatie

Ieder concert wordt gepresenteerd door musicoloog en publicist Huib Ramaer, die de werken kort toelicht en plaatst in cultuurhistorisch perspectief. Het publiek krijgt zo een vollediger beeld van de componist, zijn tijd en de uitvoeringspraktijk. Lezingen en films dragen bij tot de doelstellingen van het Februari Festival.

Locaties

De centrale locatie is de Nieuwe Kerk, dΓ© concertzaal voor kamermuziek in Den Haag. In het Nutshuis worden films vertoond en in de Openbare Bibliotheek vinden lezingen plaats.

Peter Hoogstrate


Dit is een bijdrage van: Peter Hoogstrate
De domeinnaam  hagenaers.nl  is te koop
tegen elk aannemelijk bod