In het laatste weekend van augustus 2016 komt het door Nederland reizende Food Soul Festival naar Zoetermeer. Van 26 augustus om vier uur 's middags tot en met 28 augustus negen uur 's avonds kan je op het Marseillepad gelegen naast de Grote Markt met uitzicht op de Grote Dobbe in een gezellige en ongedwongen sfeer genieten van een groot openluchtrestaurant. Het eten wordt verzorgd door achttien verschillende voedselvoertuigen en tijdens het eten kan je genieten van de soulmuziek die wordt gedraaid. En dat alles is gratis toegankelijk. Het festival wordt georganiseerd door Soul Food Concepts. De eigenaren zijn Julius Busscher en Rick Swinkels. Zij zijn koks en exploiteren restaurant Staets in Amsterdam, verzorgen evenementencatering en exploiteren foodtrucks. Zij ontwikkelen voortdurend nieuwe voedselcombinaties en smaken en brengen die voor een redelijke prijs aan de man. Een voorbeeld is hun nieuwste concept: Het rijdende visrestaurant "Beet", waarop de vis op een unieke eigen manier klaargemaakt wordt. De Food Soul festivals zijn opgericht met het doel zo veel mogelijk mensen op een laagdrempelige manier te bereiken. De organisatie selecteert de deelnemende cateraars zelf. Ze proeven zelf wat de cateraars te bieden hebben en selecteren de deelnemende voertuigen op de kwaliteit van het gebodene en het XXX |
aankunnen van een hoge capaciteit. Het leuke aan de festivals is ook dat geen enkel Food Soul Festival hetzelfde is, omdat de geselecteerde voertuigen en muzikale omlijsting van het festival onderling rouleren. Dat leidt iedere keer weer tot andere, verrassende combinaties. In de festivals zijn de deelnemende voertuigen heel divers. Het kunnen campers, busjes of aanhangers zijn. Ze zijn altijd voorzien van een ruim en divers assortiment en de voertuigen hebben een vintageachtige uitstraling. Tevens zullen de Vinyl Mobile (busje met platenmotief), Jack Rhythm and Jazz en de Witte Snor (vanaf een tractor) samen met diverse andere DJ’s de muzikale omlijsting verzorgen door menige oude soultopper op hun platenspelers voorbij te laten komen en er is zelfs een mobiele ouderwetse kapperszaak ingehuurd om het geheel compleet te maken. Ideaal voor als je nog een kappersbehandeling zou moeten ondergaan en altijd leuk om te bekijken. Een willekeurige greep uit de zeer diverse deelnemende trucks: • De Filostoof: een eigen concept van de organisatie bestaande uit authentiek stoofvlees met gezonde, huisgemaakte garnituren. Tevens kan er onder het bestellen lekker met elkaar worden gekletst over van alles en nog wat.
|
• Dames van het verboden fruit: Frisse sapkar met een jaren vijftig stijl waarin sappen, limonades en cocktails worden gemaakt van vers fruit door een aantal vrolijke dames. • Mister Maisguy: Serveert maΓ―skolven van de grill zoals ze in Mexico en JamaΓ―ca veel op straat worden verkocht. Deze streetmaΓ―s is altijd vers en goed voor de veganisten onder ons. • Pop Up Booth: Vanuit een Knaus caravan uit 1969 worden ijsjes, wafels, taartjes en drankjes verkocht. Je kan ook nog proberen een sprinkhaan aan een stokje te eten. In de caravan zit ook een fotohoekje waarmee je een blijvende herinnering van het bezoek aan het festival kunt maken. • De Pieper Mobiel: Een platte landbouwkar waarop met een constructie van palletlatjes een aardappel van bijna zeven meter lang, twee en een halve meter breed en vier meter hoog is gemaakt. Vanuit deze Pieper wordt verse friet gemaakt. Er is ook een Spaanse variant met chorizoworst, gegrilde groenten en saus: De Patatas Bravas. Een heerlijke borrelhap en altijd heerlijk! Dus als je wil genieten van het heerlijkste eten en het bereiden ervan, bezienswaardige vintage voertuigen en schitterende dansmuziek is dit een perfect dagje uit voor jou! Dit is een bijdrage van: AndrΓ© Mous
|
Volgende
« Vorige
« Vorige
Vorige
Volgende »
Volgende »