Food Soul Festival Zoetermeer 2016


In het laatste weekend van augustus 2016 komt het door Nederland reizende Food Soul Fes­tival naar Zoetermeer. Van 26 augustus om vier uur 's middags tot en met 28 augustus negen uur 's avonds kan je op het Mar­seillepad gelegen naast de Grote Markt met uitzicht op de Grote Dobbe in een gezellige en onge­dwongen sfeer genieten van een groot openluchtrestaurant. Het eten wordt verzorgd door achttien verschillende voedsel­voertuigen en tijdens het eten kan je genieten van de soulmuziek die wordt gedraaid. En dat alles is gratis toegankelijk.

Het festival wordt georganiseerd door Soul Food Concepts. De eigenaren zijn Julius Busscher en Rick Swinkels. Zij zijn koks en exploiteren restaurant Staets in Amsterdam, verzorgen evene­mentencatering en exploiteren foodtrucks. Zij ontwikkelen voort­durend nieuwe voedselcombi­naties en smaken en brengen die voor een redelijke prijs aan de man. Een voorbeeld is hun nieuwste concept: Het rijdende visrestaurant "Beet", waarop de vis op een unieke eigen manier klaargemaakt wordt. De Food Soul festivals zijn opgericht met het doel zo veel mogelijk mensen op een laagdrempelige manier te bereiken.

De organisatie selecteert de deelnemende cateraars zelf. Ze proeven zelf wat de cateraars te bieden hebben en selecteren de deelnemende voertuigen op de kwaliteit van het gebodene en het XXX

aankunnen van een hoge capaciteit. Het leuke aan de festivals is ook dat geen enkel Food Soul Festival hetzelfde is, omdat de geselecteerde voer­tuigen en muzikale omlijsting van het festival onderling rouleren. Dat leidt iedere keer weer tot andere, verrassende combinaties.

In de festivals zijn de deel­nemende voertuigen heel divers. Het kunnen campers, busjes of aanhangers zijn. Ze zijn altijd voorzien van een ruim en divers assortiment en de voer­tuigen hebben een vintageachtige uit­straling. Tevens zullen de Vinyl Mobile (busje met platenmotief), Jack Rhythm and Jazz en de Witte Snor (vanaf een tractor) samen met diverse andere DJ’s de muzikale omlijsting verzorgen door menige oude soultopper op hun platenspelers voorbij te laten komen en er is zelfs een mobiele ouderwetse kapperszaak inge­huurd om het geheel compleet te maken. Ideaal voor als je nog een kappers­behandeling zou moeten onder­gaan en altijd leuk om te bekijken.

Een willekeurige greep uit de zeer diverse deelnemende trucks:

De Filostoof: een eigen concept van de organisatie bestaande uit authentiek stoofvlees met gezonde, huisgemaakte garni­turen. Tevens kan er onder het bestellen lekker met elkaar worden gekletst over van alles en nog wat.

Dames van het verboden fruit: Frisse sapkar met een jaren vijftig stijl waarin sappen, limonades en cocktails worden gemaakt van vers fruit door een aantal vrolijke dames.

Mister Maisguy: Serveert maïs­kolven van de grill zoals ze in Mexico en Jamaïca veel op straat worden verkocht. Deze streetmaïs is altijd vers en goed voor de veganisten onder ons.

Pop Up Booth: Vanuit een Knaus caravan uit 1969 worden ijsjes, wafels, taartjes en drankjes verkocht. Je kan ook nog proberen een sprinkhaan aan een stokje te eten. In de caravan zit ook een fotohoekje waarmee je een blijvende herinnering van het bezoek aan het festival kunt maken.

De Pieper Mobiel: Een platte landbouwkar waarop met een constructie van palletlatjes een aardappel van bijna zeven meter lang, twee en een halve meter breed en vier meter hoog is gemaakt. Vanuit deze Pieper wordt verse friet gemaakt. Er is ook een Spaanse variant met chorizoworst, gegrilde groenten en saus: De Patatas Bravas. Een heerlijke borrelhap en altijd heerlijk!

Dus als je wil genieten van het heerlijkste eten en het bereiden ervan, bezienswaardige vintage voertuigen en schitterende dans­muziek is dit een perfect dagje uit voor jou!

Dit is een bijdrage van: André Mous


De domeinnaam  hagenaers.nl  is te koop
tegen elk aannemelijk bod