Stompwijkse Paardendagen 2018


De Stompwijkse Paardendagen zijn al meer dan een eeuw een begrip in Stompwijk en ver daarbuiten.

2018
Van vrijdag 20 tot en met maandag 23 juli 2018 spannen spannen de bewoners van het polderdorp in het Groene Hart zich dit jaar voor de 109e keer opnieuw vol overgave in om een bruisend en gezellig evenement voor jong en oud te organiseren.

Paardensport staat centraal
Tijdens de Stompwijkse Paardendagen staat de paardensport centraal, maar liefhebbers van ander vermaak komen ook aan hun trekken. Voor de kinderen is er vier dagen lang een kermis met een groot aantal attracties. Op zaterdagmiddag is er de Stompwijkse Landleven FAIR en tegelijkertijd wordt er tijdens de springwedstrijd gestreden om de "Helden van Nooit Gedacht" wisseltrofee.

Ponyrennen
Op zondag vinden de populaire ponyrennen plaats. Deze middag is van oudsher één grote reünie van familie, vrienden, oud-Stompwijkers en paardenliefhebbers.

Voor de kleintjes
De kleinsten onder ons kunnen zich alvast voorbereiden op een carrière in het ponyrennen, want tijdens de pauze kan er ezeltje worden gereden. Jong geleerd is oud gedaan!

Kortebaandraverij
Het absolute hoogtepunt van de Stompwijkse Paardendagen is de kortebaandraverij, geliefd bij eigenaren, pikeurs en toeschouwers. Het is de enige kortebaandraverij in Nederland die op gras wordt gereden. En waar je ook zit of staat, je kunt alles overzien!

Afsluiting met vuurwerk
Zoals altijd worden de paardendagen afgesloten met een prachtig vuurwerk. Zij hopen net als voorgaande jaren er weer een mooi feest van te maken!

Peter Hoogstrate


Dit is een bijdrage van: Peter Hoogstrate
De domeinnaam  hagenaers.nl  is te koop
tegen elk aannemelijk bod