Waterpop 2016


Waterpop is een eigenzinnig, origineel en verrassend muziek­festival waar je in een familiaire en gemoedelijke sfeer terecht komt. De 39e editie van Waterpop wordt op zaterdag 13 augustus 2016 gehouden in het Hofpark te Wateringen en is gratis toe­gan­kelijk tussen twaalf uur ´s middags en elf uur ´s avonds.

Negenendertig jaar geleden was Waterpop begonnen als samen­werking tussen de Culturele Raad van Wateringen en sociรซteit Nederland 3. Op een klein podium traden twee bands voor een beperkt aantal festivalgangers (tussen de 500 en 3.000) op en nu is de gezelligheid over het hele Hofpark te vinden. Een zeer bekend optreden vond in het jaar 2000 plaats, toen de band Krezip als onbekend bandje werd geprogrammeerd. Net voor Waterpop dat jaar plaatsvond braken ze door met het nummer “I Will Stay”. Alhoewel ze vroeg waren gepro­grammeerd, was het een hele mooie voltreffer! Vandaag de dag spelen er twaalf bands voor ruim 25.000 festivalgangers. Er zijn nu ook 400 vrijwilligers die ervoor zorgen dat alles om het festival heen in goede banen loopt.

Op Waterpop is er een breed aanbod van muziekgenres en artiesten waar je van kan gaan genieten. Er treden gevestigde internationale festivalacts zoals het Engelse Coasts op, maar ook XXX

nationale acts zoals Rise Of The Wood (de band die door de jury van het Groeispurt Eindfeest is uitverkoren om op Waterpop 2016 te spelen) zal er voor het voetlicht gaan treden. Buiten de schit­terende muziek zijn er ook kinderactiviteiten, straattheater­acts en een festivalmarkt met ruim 30 kramen waar van alles te koop is voor koopjesjagers en ver­zamelaars. Een dagje Waterpop is ook heel goed te doen als dagje uit voor het hele gezin.

De aftrap van het festival wordt door One Two Trio verzorgd. Nadat de kinderen en hun ouders goed op hun muziek hebben kunnen dansen, hebben de kinderen de mogelijkheid om verder met hun ouders mee te genieten van de rest van het festival of de festivalmarkt, maar zij kunnen zich ook gaan uitleven in het kindergebied, waar zij naar kinderhits kunnen luisteren, kunnen knutselen, geschminkt kunnen worden of in de zandbak kunnen spelen.

Het straattheater speelt zich door het hele Hofpark af en zal worden verzorgd door de Complimenten­meisjes, die je zullen overladen met vriendelijke woorden en compli­menten. Verder treedt Khalid en Co hoog boven je hoofden op met hun Oosterse act en lopen de pre­historische Dinky Dino’s door het festivalpark heen.

Voor het volledige programma kan je een kijkje nemen op de website van Waterpop.

Nog even een willekeurige greep uit de festivalacts die optreden:

Coasts is een vijfkoppige Engelse Britpopband. Zij spelen euforische, frisse, emotionele muziek die je ongetwijfeld in vervoering zal brengen.

Bรถkkers is begonnen als Normaal coverband, maar spelen steeds meer eigen platte­lands­rock­nummers. Ze zullen je laten zien, dat zij de eersten zullen zijn die het gat op gaan vullen dat hun idolen hebben achtergelaten.

Stake Number Eight is een vierkoppige Belgische formatie die al acht jaar optreedt en lange instrumentale stukken afwisselt met trage hardrockpunk. Het is letterlijk muziek die je van het podium af zal blazen.

Rise Of The Wood is een vijfkoppige groep die Metal, Punk en andere stijlen bij elkaar brengt tot Stoner Rock. Hun rauwe, stomende muziek zal ook dit festivalpodium weer helemaal plat spelen.

Kortom, Waterpop 2016 zit vol met uitdagende, originele en spetterende hedendaagse festival­muziek!

Dit is een bijdrage van: Andrรฉ Mous


De domeinnaam  hagenaers.nl  is te koop
tegen elk aannemelijk bod